Odigran prvi turnir BTP Youth – Longoni Next Gen

U organizaciji SBA I bilijar kluba Balkanic a pod pokroviteljstvom BPT organizovan je najlepši turnir u bilijaru- Balkan pool tour za juniore.
Sjajan turnir i učešće igrača iz pet zemalja okupio je najbolje sto Balkan ima u tri kategorije U13 U17 i U19.
Iako je na ovom turniru zaista pobedio naš sport, odličja su osvojena od strane budućih šampiona ali pre svega dece koja su za primer.
U kategoriji U13 dva treća mesta osvojili su Mustafa Kubat iz BiH i Matija Jakšić iz Srbije, inače najmlađi učesnik BPT. Drugo mesto osvojio je Ahmet Turulja iz Bih kome je nedostajalo malo sportske sreće da se okiti zlatom. Šampion u kategoriji U13 je Lazar Ilić iz Srbije koji je osvojio i najvažniji pehar i sve simpatije publike.

U kategorija u17 je bila najbrojnija i najjača konkurencija. Posle velike borbe u polufinalima bronzana odličja osvojili su Nidal Hadžibajrić iz Bih i Andrej Sundić iz Srbije koji su ceo turnir odigrali zaista sjajno.
Finalisti za primer i sjajan meč odigrali su Ilija Dimovski iz Makedonije i naš šampion Luka Bugarski. Luka je odneo titulu i time potvrdio svoju klasu.

U kategoriji U19 viđeni su najbolji mečevi pred mnogobrojnom publikom. Najbolji su bili Dmitro Skorokhodov iz Ukrajine i Miha Vicic Snajder, dok je veliko finale bilo rezervisano za okršaj srpskih reprezentativaca Dušana Bračike i Lazara Kostića. Sjajan meč dva sjajna igrača koji su budući nosioci sprskog bilijara.
Drugo mesto osvojio je Lazar Kostić, a titulu je poneo sjajni Dušan Bračika koji je ovom titulom pokazao da je svetla budućnost pred njim.

Veliki trijumf srpskog bilijara za juniore sa sve tri zlatne medalje i najviše osvojenih odličja je nešto što je siguran znak da idemo u pravom smeru.

Ovim turnirom koji je pod imenom Next Longoni Generation krećemo u najlepšu priču bilijara na Balkanu.